X KAPAT
X KAPAT
Zonguldak'a Hoşgeldiniz... Zonguldak Seni Bekliyor! Hemen üye olun veya giriş yapın...
Facebook İle Oturum Açın
veya
Şifremi Unuttum
Kayıtlı Değil misiniz? Hemen Hesap Oluşturun

Zonguldak Kıyı Şeridi: Batı Karadeniz’in Gözde Sahilleri

TABİATIYLA ZONGULDAK Zonguldak Kıyı Şeridi: Batı Karadeniz’in Gözde Sahilleri

“Karaelmas Diyarı” Zonguldak, kendine özgü karakteri ile bölgenin en özel şehirlerinden. Cumhuriyet döneminden bu yana ülke sanayisinin gözbebeği konumunda olan Zonguldak’ı daha iyi anlamak için, tarihin tozlu sayfalarında biraz geriye, 26 Ağustos 1931 tarihine doğru biraz uzanmak ve Atatürk’ün sözlerine kulak vermek gerek: ““Zonguldak’ın derin toprakları altında, bütün Türkiye’yi ihya edecek bir servet yatıyor…”

3 yıl önce 8822 Okunma
YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/zonguldak-kiyi-seridi-bati-karadenizin-gozde-sahilleri

“Karaelmas Diyarı” Zonguldak, kendine özgü karakteri ile bölgenin en özel şehirlerinden. Cumhuriyet döneminden bu yana ülke sanayisinin gözbebeği konumunda olan Zonguldak’ı daha iyi anlamak için, tarihin tozlu sayfalarında biraz geriye, 26 Ağustos 1931 tarihine doğru biraz uzanmak ve Atatürk’ün sözlerine kulak vermek gerek:

““Zonguldak’ın derin toprakları altında, bütün Türkiye’yi ihya edecek bir servet yatıyor…”

Cumhuriyet hükümetinin nazarında Zonguldak’a bu denli önem atfedilmesi, onun “Cumhuriyet döneminin ilk ili” olma unvanı ile taçlanmasını beraberinde getirir. Peki bugünkü Zonguldak deyince aklınıza ne geliyor? Hala tarihi önemini koruyan önemli bir endüstri mirası olmasının yanı sıra, Zonguldak’ın üstündekiler de en az altındakiler kadar kıymetli ve her biri birer hazine niteliğinde. Toplamda sekiz ilçesi bulunan bu güzelim şehir, ülkenin önemli mağaralarına, tabiat anıtı olarak tescilli yaylalara, zengin bir habitata ve göz alıcı plajlara ev sahipliği yapıyor. Doğanın büründüğü tüm renklerin cömertçe sergilendiği Zonguldak, her mevsim ayrı bir tat alacağınız o çok özel yerlerden. 

Biz diğer doğal güzellikleri anlatmayı bir başka yazıya bırakarak bugünkü rotamızı Zonguldak’ın kıyı şeridine çevirdik. Neden mi? Hemen anlatmaya başlayalım.

Seksen kilometreyi bulan sahilinde 10'un üzerinde sahile sahip Zonguldak kıyı şeridi. Hepsi deniz turizmi için elverişli olmasa da içlerinden bazıları var ki tüm bölgenin turizmini sırtlamaya aday. Örneğin birazdan detaylıca bahsedeceğimiz Filyos bunların en ünlüsü. O zaman vakit kaybetmeden bu yazın mottosunu açıklayalım ve Zonguldak’ın en gözde sahillerini gezmeye başlayalım: “Zonguldak’a giden yol yeşilin ve mavinin en güzel tonlarına çıkar.”

Filyos Plajı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı olan Filyos, Zonguldak’ta sahil denilince akla ilk gelen yerlerden biri. Özellikle son yıllarda değerinin anlaşılması ile sayısız yerli turiste ev sahipliği yapıyor. Zonguldak’ın merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta, yani ulaşım hiç de zor değil.

Filyos yalnızca Çaycuma’nın ya da Zonguldak’ın değil, tüm Karadeniz Bölgesi’nin en güzel plajları arasında gösterilir. Antik dönemlerdeki ismi Teion olan Filyos daha sonra uzun bir süre Hisarönü ismiyle anılmış. Günümüzdeki ismini ise sınırlarından geçen Filyos Çayı’ndan almış.

Büyük bir alana sahip olan yerde, plajdan Romalılardan kalmış olan Filyos Kalesi’ne kadar yüzmek mümkün. Kaleye uğrarsanız, sahili de kaleden görebilirsiniz. Burada denizde yüzüp, kumda dinlenebilirsiniz veya su sporları yapabilirsiniz. Sualtı fotoğrafçılığına da izin veren yerde çeşitli dalış noktaları bulunuyor. Halka açık bir plaj olduğundan giriş ücreti bulunmuyor ama şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz bunun için bir ücret ödemeniz gerekebilir. İsteyenler plaj malzemelerini yanlarında getirebilirler elbette.

Zonguldak il merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alan bu saklı cennete ulaşım son derece rahat. Ama size bir tüyo verelim; eğer yolculuğunuzun kendisinin de en az vardığınız yer kadar keyifli geçmesini istiyorsanız, Zonguldak’tan kalkan trene atlayıp, ülkenin deniz kenarından seyahat edebileceğiniz ender tren güzergahlarından biriyle Filyos’a ulaşabilirsiniz. Bu heyecan verici yolculuğun sonunda Filyos sizi güzel deniziyle bekliyor olacak. Tabi bu ritüelin en güzel tamamlayıcı olan sahilde rakı-balık keyfini de atlamamanızı öneririz. 

Unutmadan, bölgenin meşhur lezzeti manda yoğurdundan yapılmış ayran. Özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlamak için nefis bir alternatif olabilir.

Plajın hemen yanı başında Tios Antik Kenti’nin kalıntıları yükselir. Milattan önce 7. yüzyıla tarihlenen kent, Karadeniz’in kıyı kesiminde arkeolojik çalışmaların başlatıldığı ilk yer olması bakımından da önem taşıyor. Eğer tarihe meraklıysanız, bir zamanlar önemli bir ticari merkez olan Tios’un kalıntılarını da görmeden dönmeyin. Üstelik antik kentin konumu nedeniyle, kentin en gözde sahil beldelerinden olan Filyos’u tepeden görme şansına da sahip oluyorsunuz.

Göbü Plajı

Göbü sahili Kilimli ilçesinde özel projeler kapsamı altında hazırlanmış bir plajdır. Merkeze sadece 20 kilometre gibi bir uzaklıkta olduğu için yazları oldukça fazla ziyaretçi alır. Bir yanınızda temiz ve mavi sularıyla deniz, diğer yanınızdaysa kıyıya yakın yeşillikler bulunuyor. Yaklaşık olarak 800 metrelik bir sahile sahip olan yer, suyun saydamlığı ve plajının incecik kumlarıyla Zonguldak’ta yaz tatili yapabileceğiniz önemli bir diğer sahil. Duş yerleri, güneşlenmek için özel bölgeler, dinlenebileceğiniz teraslar gibi imkânlar ziyaretçiler için hazır. Tabii ki, halka açık olduğundan girişler ücretsiz. Filyos’un aksine burada şezlong ve şemsiye kiralama seçeneği yok. O yüzden hazırlıklı gitmeniz tavsiye edilir. Sahilde aynı zamanda restoran ve büfe de bulunuyor.

Türkali Plajı

Göbü gibi Kilimli ilçesinde bulunan Türkali Plajı, şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede. Burası dalgalı bir denize sahiptir bu yüzden gittiğinizde dikkatli olmalısınız. Dalgalı denizinden dolayı kumsalda yapabileceğiniz pek çok etkinlik bulunuyor. Örneğin, burada çadırla kamp yapabilirsiniz. Özellikle hafta sonları mangal ve piknik yapmak isteyenler için de ideal bir destinasyon. Bunlar için özel bir izin almanıza gerek yok.

Balığın fazla olması sebebiyle balıkçılık da bölgede epey yaygın. Bu yüzden gitmişken belki siz de balık yakalamak istersiniz veya sırf bunun için gidebilirsiniz. Buraya gelen ziyaretçilerin çoğu zaten kamp veya piknik yapmak adına geldiklerinden dolayı Türkali plajında büfe veya restoran gibi herhangi bir tesisi bulunmamakta. Oraya giderken bunu göz önünde bulundurmalısınız. Plaja giriş ücretsizdir ve şezlong ve şemsiye kiralama durumu yoktur. Kiralama yapılmadığı için kendi imkânlarınızla plajın tadını çıkarmalısınız.

Çavuşağzı Plajı

Zonguldak’ın Ereğli’sinin Ballıca Mahallesi’nde yer alan Çavuşağzı Plajı, daha çok kampçıların tercih ettiği ünlü bir koy. Kampçılar derken burada bir işletme olduğunu düşünmeyin, koyda tamamen doğa ile baş başasınız, bu yüzden ekipmanlarınız tam ve çevre koşullarına dayanıklı olmalı. Yine de bir tuvaletiniz ve duşunuz olacak, ayrıca yazları küçük bir balık restoranı da hizmet veriyor ama bunun dışındaki ihtiyaçlarınızı ancak köydeki marketten karşılamanız gerekecek. Çavuşağzı Plajı Kamp Alanı yağmurlu havalar için iyi bir alternatif olmayabilir zira koydan denize dökülen çay yağmur suyu ile birlikte daha da yükselebiliyor. Bu yüzden burada kamp yapmak için güzel ve açık havaları kollamakta fayda var.

Kapuz Plajı

Bölge turizmine önemli katkıda bulunan sahillerden birinde şimdi sıra. Merkeze bağlı Yeşil Mahallesi sınırları içerisindeki Kapuz Plajı Batı Karadeniz sahil şeridinin en kalabalık plajlarından biri.

Bunda 180 metrelik kumsalının ve ormanla iç içe olmasının da etkisi büyük elbette ama Kapuz’un sundukları bunlarla sınırlı değil. Bir kere kendisi Zonguldak’ın mavi bayraklı tek plajı. 2015 senesinde mavi bayrağına kavuşmuş olan plaj, güvenli yapısı ile çocuklu ailelerin de en sevdiği yerlerin başında geliyor.

Ilıksu

Ilıksu Plajı Kozlu ilçesinde bulunur. Bu bölgedeki deniz sığdır ve kumsal çakıllıdır. Ayaklarınıza mümkün olduğunca dikkat etmelisiniz. Epey sakin bir denize sahip olan Ilıksu, sakin alanlarda yüzmeyi tercih edenler için tamamen müsait bir bölge. Plajda tuvaletler ve giyinme kabinleri gibi bazı tesisler ve acıktığınızda karnınızı doyuracağınız birçok büfe ve restoranlar bulunuyor. Diğer plajlar gibi Ilıksu da bir halk plajı. Bundan dolayı giriş ücreti bulunmamakta. Ancak, küçük bir ücretle şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Zonguldak deniz turizmi için önemli bir yere sahip olan plaja, yalnızca yüzmek veya güneşlenmek için gidilmiyor. Ilıksu’da aynı zamanda Türkali Plajı’nda olduğu gibi mangal ve piknik yapmanız mümkün. Aynı zamanda plajda kamp yapmanıza da izin veriliyor. Bunun için özel alanlar bile mevcut.

Ilıksu Plajı’na geldiğinizde bir gözünüz her zaman denizde olsun, kim bilir belki denizin sevimli misafirlerinden biriyle selamlaşma şansı yakalayabilirsiniz. Evet, Ilıksu aynı zamanda yunus popülasyonu bakımından da bölgenin en zengin lokasyonlarından biri. Eğer yeterince şanslıysanız, siz de yunusların dalgalarla dans ettiklerine tanıklık edebilirsiniz.

Ereğli Belediyesi Sevgi, Dostluk ve Barış Plajı

Merkeze ortalama elli kilometre uzaklıktaki Ereğli Belediyesi Sevgi, Dostluk ve Barış Plajı, Göktepe ve Kıyıcak köyleri arasında yer alır. Özellikle denizinin berraklığı ve çevresini saran ormanları ile dikkatleri çeken plaj, yeşille mavinin buluştuğu bir noktada denize girme imkanı tanıması bakımından bölgenin en ünlü plajları arasında gösteriliyor. Sığ denizi nedeniyle çocuklu ailelerin de sıklıkla tercih ettikleri plaja  girişler ücretsiz. Güzel piknik alanları ve yürüyüş yapmaya imkan tanıyan sahili nedeniyle özellikle hafta sonları hareketli ve eğlenceli anlara ev sahipliği yapan plajda duş, tuvalet, giyinme kabini, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler de sunuluyor. Unutmadan ekleyelim, eğer evcil hayvanınızla tatile çıktıysanız burada denizin tadını birlikte çıkarabilirsiniz.

Köseağzı Plajı

Zonguldak’ın kıyı bölgesinin özelliklerinden biri olan ve birçok yerleşim yerinin de adına eklenen “ağız” oluşumu burada da karşımıza çıkıyor. Köseağzı, Zonguldak merkezden 42 kilometre uzaklıkta, Ereğli yakınlarında güzel bir plaj. Halihazırda bir tesis olduğu için özellikle karavancılar tarafından tercih edilen Köseağzı’nda aynı zamanda yürüyüş yolları ve piknik alanları da mevcut.

Kozlu Sahili

Yine Zonguldak merkeze çok yakın, yalnızca 5 kilometre uzaklıkta yer alan bir plajdan daha bahsedeceğiz şimdi. Kozlu Sahili, Güney Mahallesi sınırları içerisinde yer alır ve Polis Evi’nden başlayıp Öküşne Mevkii’ne uzanan upuzun bir kıyı şeridine sahiptir. Güzel bir plajı ve temiz bir denizi olan Kozlu’da yapılabilecekler yalnızca deniz keyfi ile sınırlı değil. Yerli halk güzel havaların tadını sık sık Kozlu Sahili’nde piknik yaparak ve uzun yürüyüş şeridinde sahili boydan boya yürüyerek çıkarıyor. Fotoğraf makinenizle güzel manzara kareleri yakalamaya da olanak tanıyan Kozlu’ya hem minibüsler hem de halk otobüsleriyle ulaşmak son derece kolay.

Değirmenağzı

Zonguldak Kozlu ilçesinde bulunan bir başka sahil Değirmenağzı. İl merkezine yaklaşık olarak sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunmasından dolayı yerli halk tarafından en tercih edilen plajlardan biridir. Mavinin ve yeşilin bir arada olduğu muhteşem bir manzara barındırır. Dağ ve denizin birlikte olması gidenler için unutulmaz anlar yaşatacaktır. Plajda tuvalet, giyinme kabinleri ve duş gibi tesisler de hizmete açık durumda. Fakat bölgede şezlong ve şemsiye imkânı maalesef ki bulunmamaktadır. Bu yüzden size lazım olacak her türlü plaj malzemesini yanınıza alıp hazırlıklı gitmenizde fayda var. Suyunun temiz ve berrak olmasından dolayı rahatlıkla yüzebileceğiniz plajda yapabileceğiniz aktivite sadece bununla sınırlı değil. Burada balık tutabilir, mangal ve piknik yapabilirsiniz. Çevreye zarar vermeyecek şekilde ateşin yakılmasına da izin verilen kumsalda dilerseniz kamp da yapabilirsiniz.

Alaplı Plajı

Zonguldak’ın il merkezinden biraz uzaklaşıp, 58 kilometre uzaklıktaki Alaplı ilçesine giderseniz, burada da güzel mesire yerlerinden yaylalara, yerel lezzetleri tadabileceğiniz köylerden tertemiz plajlara kadar gezilip görülecek pek çok yer bulabilirsiniz. Deniz keyfi yapmak isteyenlere önerimiz ise, belediye tarafından işletilen ve vatandaşların dinlenme alanlarındaki sandalyeleri kullanabildikleri Alaplı Halk Plajı olacak.

Zonguldak halkının ve bölgeyi ziyaret eden yerli-yabancı turistlerin deniz keyfi yapabilecekleri diğer plajlar ise şu şekilde:

Zonguldak Kızlar Plajı: Hem piknik hem de denize girmek için sıklıkla tercih edilen merkez plajlardan.

Gücceağzı: Filyos ve ve Türkali köyleri arasında kalan güzel ve bakir bir koy Gücceağzı. Fazla bilinmediği için genellikle oldukça sakin. Bir iki kampçı dışında fazla bir kalabalığa denk gelmiyorsunuz. Koyda genellikle küçük de bir işletme yer alıyor.

Çaycuma Doğal Göleti: En enteresan olanını sona sakladık çünkü Filyos Nehri kenarındaki Yaşam Park’ta su sporları yapabileceğiniz doğal gölet yeniden hizmete açıldı. Bir spor kenti olma yolunda önemli yatırımlar yapan kent, ilçede yelken sporunun yapılması için de tüm imkanlarını seferber etti. Beyaz yelkenli optimistlerin doğal gölette ilk deneme seferleri ise büyük ilgi gördü.

Diğer Blog Yazıları
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Karadeniz Ereğli Gezi Rehberi: Herkül Kenti’nde Gezilecek Yerler

​ Tarihin ve doğanın birleştiği yer Karadeniz Ereğli’nin (Kdz. Ereğli) büyüleyici atmosferini keşfedeceğiniz bir seyahat rehberine hazır olun. İşte Karadeniz Ereğli gezi rehberi. Ereğli’de gezilecek yerler listesi.

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/21/karadeniz-eregli-gezi-rehberi/
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Deniz, dal parçaları ve hayaller: Mehmet Türkçelik ile Driftwood Sanatı

Türkiye’nin çeşitli illerinde ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra memleketi olan Filyos’a yerleşen ve ardından burada Çatuk Sanat Evi (Atölye İskele)’ni açan Mehmet Türkçelik, denizden gelen ağaç parçalarından (çatuk) yaptığı sanat eserlerini ziyaretçileriyle buluşturuyor. Fotoğraf: Gezgin ve Fotoğrafçı Nadir Özsoy

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/14/driftwood-mehmet-turkcelik/
TABİATIYLA ZONGULDAK Karadeniz’in Saklı Cenneti: Zonguldak’ta Gezilecek Yerler

Emeğin başkenti, kara elması, masmavi denizi, eşsiz doğal güzellikleriyle Karadeniz’in saklı kalmış yeryüzü cennetlerinden biri. İşte Zonguldak’ta gezilecek yerler…

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/13/zonguldakta-gezilecek-yerler/
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK İlklerin kenti Zonguldak gezi rehberi

İlklerin kenti Zonguldak’ı keşfetmeye hazır mısınız? Bu yol maceraya, lezzete, jeoparka, endüstri mirasına, kültüre, maviye ve alın terine çıkar! İşte Zonguldak gezi rehberi…

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/10/zonguldak-gezi-rehberi/
ENDÜSTRİ MİRASIYLA ZONGULDAK Zonguldak seni bekliyor!

İrfan Önal’ın kaleminden, “sahip olduğu endüstri kimliği ve bunun yansıması olan sosyolojisi ile ülkemizde özgün bir turizm destinasyonu potansiyeli olan Zonguldak” için; şehrin ruhunu yakalayabileceğiniz gezi tavsiyeleri… Zonguldak seni bekliyor!

YAZAR : Turizm Günlüğü / İrfan ÖNAL
DENEYİMLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak-Karabük Tren Rotası

Son zamanlarda ülkemizde tren yolculuklarının ne kadar rağbet gördüğünün farkında mısınız? Başta Doğu Ekspresi olmak üzere İzmir Mavi Tren, Van Gölü Ekspresi ve Güney Kurtalan Ekspresi gibi birçok tren hattı ilgi çekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu tren hatlarının ülke ekonomisine ve turizm sektörüne olan olumlu etkilerinden dolayı ülkemizdeki diğer hatların da turizme kazandırılması için yeşil ışık yaktı. İşte bu yazımızın da konusu olan Zonguldak-Karabük tren hattı, turizme kazandırılmak istenen hatlardan bir tanesi. Peki sizce neden özellikle bu tren hattının ülkede yaygınlaşması hedefleniyor?

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/zonguldak-karabuk-bartin-tren-rotasi
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Filyos: Tarihin ve Doğanın Birlikteliği

Filyos’un güzelliklerinden bahsetmeden önce onu biraz tanımaya ne dersiniz? Günümüzde Zonguldak Çaycuma’da bulunan beldemizin adı ilk çağlarda Billaeus olarak geçiyordu. Çünkü Karadeniz’e dökülen nehrin adı oydu. Tabii bu isim zaman içerisinde ses değişimlerine uğrayarak Filyos olarak kalmış. Peki ya söz konusu ilk çağlarda neler olmuştu? Filyos’u bu kadar önemli ve değerli kılan şey ne? Tüm bunların cevabı tarihte saklı.

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/filyos-tarihin-ve-doganin-birlikteligi
DENEYİMLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak Merkezinde Bir Günlük Gezi Rotası

Zonguldak; Batı Karadeniz’in inci tanesi… Neden bu tabiri kullanarak başladık biliyor musunuz? Çünkü Batı Karadeniz illeri arasında yer alan diğer şehirlerimiz Karabük ve Bartın, Zonguldak’ın bir ilçesiydi ve sonradan il statüsüne kavuştu. Onların da değeri yadsınamaz elbette ancak biz bugün Zonguldak’ı anlatacağız. Zonguldak’ın gezip görülecek yerlerinin yanı sıra ülkemiz adına ne gibi önemli özellikleri olduğundan da bahsedeceğiz. Hadi başlayalım.

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/zonguldak-merkezinde-bir-gunluk-gezi-rotasi
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Karadeniz Ereğlisi: Karadeniz’de Bir Tatil Beldesi

Batı Karadeniz’de yer alan Karadeniz Ereğlisi, Zonguldak’ın bir liman kasabasıdır ve ilin en kalabalık ilçesidir. Ziyaretçilerin buraya “Küçük İstanbul” demeleri, Ereğli’nin sahip olduğu doğal güzellikler ve tarihi eserlerden olsa gerek. Tarihi MÖ 2000’li yıllara dayanan Ereğli, antik çağdaki kuruluşundan bugüne kadar yerleşime açık olması sebebiyle, arkeoloji ve sanat tarihi bilimleri açısından kayda değer bir önem teşkil eder.

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/karadeniz-ereglisi-karadenizde-bir-tatil-beldesi
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak

2021’in odak destinasyonları arasında saydığım “Endüstriyel Miras’ın Kalbi” Zonguldak ve yöresi farklı bir deneyim sunuyor…Bir destinasyonu odağa almanın en pratik yönteminin o yer ile ilgili mini bir blog oluşturmak olduğunu düşündüm.

YAZAR : İrfan Önal
TABİATIYLA ZONGULDAK Harmankaya Şelalesi Zonguldak - Ay Resmen Cennet

Gittiği yerleri gereğinden fazla övmeyi ve bol keseden şairane tanımlar yapmayı seven biri değilim ama bir yer için şair kesileceksem o yer burası olabilir.

YAZAR : melkeontheroad.com
TABİATIYLA ZONGULDAK Çavuşağzı Plajı Kamp Alanı - Zonguldak Kamp Yerleri

Karavanla Batı Karadeniz turumuzun ilk duraklarından biri olan Çavuşağzı Plajı kamp alanı hakkında bilgi vermek istiyorum size bugün.

YAZAR : melkeontheroad.com
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Kelebeğin Rüyasına Yolculuk – Zonguldak Gezi Rehberi

Bu yazıdaki amacım malum döviz kuru kaynaklı seyahat rotasını yurt içine çevirip kendisine alternatif arayanlarla, hakkında çok az şey bildiği fakat gittiğinde etkilenmeyi umduğu yerler deneyimlemek isteyenlere bilgi sunmak. 

YAZAR : Ümran Öztürk Can
TABİATIYLA ZONGULDAK Zonguldak Tas Gölü

Kutupayısı sponsorluğunda ayıgibigez sloganıyla düzenlediğimiz Kutupayısı Rüya Takımı  #ayıgibigez kampının ilki 2017 Ekim ayında Zonguldak’ta Tas Gölü Doğal Yaşam ve Kamp Alanı‘nda gerçekleşti. Ayıgibigez kampı boyunca hepimiz ayı gibi eğlendik!

YAZAR : melkeontheroad.com
TABİATIYLA ZONGULDAK Batı Karadeniz Ücretsiz Kamp Alanları

Deniz tatillerini kamp yaparak geçirmek isteyenler için harika kamp alanlarını yazdım bugün. Özellikle blogumu ve sosyal medya hesaplarımı takip eden birçok kişinin kamp yapmaya bayıldığını biliyorum. O yüzden hazır bahar da geliyorken gidip gördüğüm deniz kenarı kamp yerlerini sizinle de paylaşmak istedim. Keşfedilmemiş doğasıyla son derece güzel kamp alanlarına sahip olan Batı Karadeniz ücretsiz kamp alanlarına gelin birlikte göz atalım.

YAZAR : melkeontheroad.com
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak’ın Yöresel Yemekleri

Zonguldak’ın yöresel yemekleri listesinde kendinize uygun bir yemek bulacağınızdan eminiz. Batı Karadeniz’in incisi Zonguldak’a gelince kentte yaşayanların ne kadar şanslı olduğunu düşüneceğiniz tadına doyum olmayan pek çok lezzet sizleri bekliyor.

YAZAR : https://blog.biletbayi.com/zonguldakin-yoresel-yemekleri.html/